cómpeta

Cómpeta is een mooie bestemming voor mensen die in hun vakantie van cultuur, rust en natuur houden. Het is een typisch Andalusisch wit bergdorp, op 55km afstand van Málaga en 18 km van de kust, waar oude tradities in ere worden gehouden. Het ligt in de regio Axarquia op 636 meter hoogte, aan de voet van de Sierra Almijara y Tejeda.

Cómpeta heeft dan ook diverse voorzieningen, zo zijn er meerdere pinautomaten, banken, verschillende kleinere supermarkten, winkel met locale artisanale producten, apotheken, een ambulancepost die 7 dagen per week 24 uur per dag bemand is en een groot gemeentelijk zwembad. Het dorp heeft veel barretjes en restaurantjes waar je heerlijk kunt eten op hun gezellige terrasjes.

Cómpeta staat bekend om de Moscatel wijn, er zijn dan ook diverse bodega’s en in het plaatselijke museum ziet u meer over de geschiedenis van het dorp. Gedurende het jaar zijn er zowel in Cómpeta als in de omliggende dorpen feesten ter ere van de beschermheiligen en de lokale producten, de Noche del Vino (nacht van de wijn) op 15 augustus is het bekendste feest in de regio.

Het natuurpark is een geliefde plek voor wandelaars, paardrijders en fietsers. In het dorp zijn twee bedrijven die diverse excursies in de omgeving verzorgen.

Golfclubs

Aan de kust is er een van de mooiste golfterreinen van de Costa del Sol.

Stranden

Diverse stranden aan de costa del Sol. Alle info te zien op: www.absoluteaxarquia.com. Daarbuiten zijn er eveneens prachtige kleine baaien met naturistenstranden.

Casa Los Dos is daarom een ideale locatie om verschillende activiteiten te ondernemen en ´s avonds terug te keren in een oase van rust.

Vanuit Cómpeta kunt u diverse dagtrips maken.

Casa Los Dos is ongeveer 4 km verwijderd van Cómpeta en daarom kunnen we genieten van complete rust zonder enige storingen van geluidsoverlast of lichtbezoedeling (‘snachts).

Je kan ons bereiken vanaf Málaga via de snelweg tot Algorrobbo wat ongeveer een half uurtje in beslag neemt. Daarna nog een half uurtje tot Cómpeta. Ons dorp is gelegen op 650 m hoogte en wijzelf iets lager op 420 m, met een fantastisch uitzicht op de Middellandse zee.

Eveneens kan je ons vanuit de richting Nerja door de afrit Torrox te nemen, ook een half uurtje rijden.

Al je boven in Cómpeta bent, dan kun je via Google maps ons perfect vinden.

Gelieve nooit gps te gebruiken omdat die een verkeerde weg aangeeft naar onze locatie.

Eens aangekomen kan je genieten van onze thuis die ook jullie thuis zal zijn tijdens jullie verblijf.

Een dag niets doen, een boek lezen, uitstappen plannen voor de volgende dagen, een fikse wandeling in het natuurpark of een dagje strand.