massages

Wenst u zich helemaal te ontspannen, dan kan je gebruik maken van onze massages.

Zweedse massage :

De term Zweedse massage is vooral gangbaar in Nederlandstalige en in Engelstalige landen. Daarbuiten wordt vooral de term klassieke massage gebruikt.

Binnen de Zweedse massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen. Technieken die met onderarmen en/of ellebogen worden verricht (of met nog andere middelen zoals voeten) – die in andere massagevormen wel voorkomen – zijn in de Zweedse massage niet gebruikelijk.

De Zweedse massage onderscheidt zich door uit te gaan van de anatomie en bloedstroomrichting. Een goede doorbloeding en hulp bij zelfherstellend vermogen zijn naast ontspanning het grootste doel.

Er kan olie, crème of lotion worden gebruikt om de weerstand van de huid te verminderen. Het is belangrijk deze eerst in de handpalm warm te wrijven en niet koud op de te masseren huid te doen.

Cranio sacrale massage :

Cranio-sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie. Het is een zachte behandelingsmethode waarbij onze schedel (cranium) en ons heiligbeen (sacrum) centraal staan.

Vanaf ons hoofd tot en met ons heiligbeen zitten onze hersenen en ons ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht; het hersen- en ruggenmergvocht. Dit vocht wordt door ons lichaam continu vervoerd van hersenen naar ruggenmerg en omgekeerd. Door de vloeiende beweging van dit vocht ondergaan alle botstukken rond de koker (schedelbeenderen, wervels en heiligbeen) minimale bewegingen, met het oog niet zichtbaar, maar met goed geoefende handen des te meer voelbaar.
Wanneer nu in dit systeem blokkades ontstaan kan dit zich uiten in allerhande symptomen, zoals:

maag-en darmproblemen

depressie

hoofdpijn en migraine

gebrek aan energie

slapeloosheid

stress

psychisch onevenwicht

hyperactiviteit

emotionele spanning

leermoeilijkheden

concentratiestoornissen

nek- en schouderpijn

angsten

Deze blokkades kunnen we via bepaalde technieken terug vrijmaken zodat de balans tussen lichaam en geest hersteld wordt.

Onze masseurs zijn Daniel en Alvaro.